Versla je koffievijanden

1 Koffiebonen en gemalen koffie houden niet van lucht, licht en vocht. Hier zijn vijf tips op je koffie in goede conditie te houden. 2 Koop versgeroosterde koffie in kleine hoeveelheden, want hoe korter je koffie bewaart des te beter de smaak behouden blijft. 3 Doe de koffieverpakking na openen in een luchtdichte, ondoorzichtige bewaardoos. Lucht betekent oxidatie, betekent smaakverandering. Water, dat zuurstof bevat, stimuleert oxidatie. Bewaar koffie op een droge plek zonder grote temperatuurswisselingen. 4 Groene bonen staan tijdens het brandproces bloot aan hoge temperaturen, en ook gemalen koffie wordt overgoten met heet water. Toch moeten geroosterde bonen op een koele, donkere plek worden bewaard. Houd ze uit het zonlicht en weg bij warmtegenererende apparaten. 5 Koffie wordt in zeventig landen verbouwd en blijft een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld. Blijf nieuwsgierig, ruimdenkend en gul, terwijl je dieper in de koffiewereld duikt. Koffie is om te delen.

Lucht- & lichtdichte capsules

Koffiecapsules zouden de persoonlijke noot uit het koffie-zetproces halen. Aanhangers bestempelen ze juist als handige, perfect afgemeten, voorgemalen porties koffie die altijd hetzelfde consistente kopje koffie opleveren. Bovendien nemen ze weinig opslagruimte in beslag en mors je er niet mee.

Pin It on Pinterest

Share This