Yin en yang. Donder en bliksem. Viktor en Rolf.
Sommige verbintenissen zijn onverbreekbaar.
Ook die tussen koffie en koek.
Hoe komt dat zo?
(Bijvoorbeeld Perla Origins Java) vraagt natuurlijk om een Hollands koekje. Ontdek een nieuwe stroopwafelsmaak zoals banaan-karamel.
Drink je het liefst puur. Een mooie combinatie kan een stukje pure chocolade van Delicata zijn, bijvoorbeeld uit Costa Rica. Die smaakt zelfs al een beetje naar koffie.
Drink je ook het liefst zonder fratsen. Nou vooruit, wat mooie Italiaanse bitterkoekjes erbij? In goed Italiaans amaretti morbidi alla mandorla. Dat laatste betekent amandel; altijd goed bij koffie.
Is een allemansvriend, ook als het gaat om ‘wat erbij’. Hoe ver durf je te gaan? Kokoskoeken met dubbele chocolade? Of toch een koek met rogge, spelt en blauwe bes?
Van traditioneel tot experimenteel, shop je choc. Je koffie vraagt erom
Een mond vol maar dan heb je ook wat. Een boterwafeltje van Jules Destrooper gaat prima samen met de vanillesmaak.
Nu we toch in de koffie met smaak zitten. Een stroopkoek haver-zeezout-caramel? Waarom niet.
Dat is een sterke koffie aangelengd met heet water. Dus doe als een echte ‘Americano’ en eet er red velvet chocolate chip cookies bij.
Is een milde koffie dus ontspan, ga rustig zitten, en neem er een witte chocoladereep bij met rijst-crispies. Of die met pistache, hazelnoot en cranberry.
Doe als de Spanjaarden en maak churro’s. Makkelijker dan je denkt.
Met een funky, stroopwafel mango en chili.