Search
Koffieschool

Herken de menukaart

Tekst
Moniek smit
Illustraties
Mischa de Wilt
Koffieschool

Herken de menukaart

Er zijn vele espressovarianten, je kent ze van de menukaart in de koffiezaak. Sommige komen mét ‘microfoam’. Dat is warme, romige, gladde opgeschuimde melk (dus zonder zichtbare luchtbelletjes) – dat kan ook een plantaardige optie zijn, zoals sojamelk. Maar wat is wat?

Tekst
Moniek smit
Illustraties
Mischa de Wilt
Espresso + melkkoffie

Ristretto

De korte variant van een espresso met hoge concentratie

Espresso

Puur en het liefst dubbel

Americano

Espresso gezet op 2 delen heet water; Italiaanse koffie voor Amerikanen

Lungo

De lange variant van een ­espresso met 45 ml water

Flat White

Dubbele ristretto of espresso met 1 deel melkschuim

Cappuccino

Espresso met 2 delen melkschuim met schuimlaag

Caffè latte

Espresso met 2 à 3 delen melkschuim, liefst met art

Latte Macchiato

Variatie op caffé latte; espresso geschonken in 250 à 300 ml melkschuim

Macchiato

Een espresso met een ‘vlekje’ melkschuim