Search
Koffieschool

Know, know, know your roast

Tekst
Karina Hof & Ico van Rheenen
Fotografie
Jelle Rietveld
Koffieschool

Know, know, know your roast

Varieer eens met een lichte, een medium of donkere koffiebranding en ontdek welke bij jou past.

Tekst
Karina Hof & Ico van Rheenen
Fotografie
Jelle Rietveld

Licht

Licht gebrande bonen, vaak geassocieerd met ‘specialty coffee’ en ‘Scandinavische smaak’, worden heel kort gebrand. De roast stopt net na het bekende (‘poppende’) first crack geluid van de bonen. 

Medium

Medium geroosterde bonen worden vanzelfsprekend langer gebrand dan lichte maar de roast stopt bij de ‘tweede crack’ van het brandproces. Deze bonen hebben al behoorlijk wat body. 

Medium-donker

Medium-donker geroosterde bonen worden gebrand tot na de ‘tweede crack’. De bonen hebben een olieachtige glans en hun smaak blijft uitstekend staande in koffies met veel melk.

Donker

Donker gebrande bonen worden meestal geroosterd tot het einde van de ‘tweede crack’. De bonen zijn glanzend en vettig, met een smaak die aan toast en tabak doet denken. 

BOON brandt bonen

Met de gloednieuwe, vooral duurzame en absoluut state of the art branders kan Ahold Delhaize Coffee Company nu nog evenwichtiger Perla koffie roasten. Voor nog preciezere smaakprofielen. Hoe werkt dat?

Bekijk video