Varieer eens met een lichte, een medium of donkere koffiebranding en ontdek welke bij jou past.
Licht gebrande bonen, vaak geassocieerd met ‘specialty coffee’ en ‘Scandinavische smaak’, worden heel kort gebrand. De roast stopt net na het bekende (‘poppende’) first crack geluid van de bonen.
Medium geroosterde bonen worden vanzelfsprekend langer gebrand dan lichte maar de roast stopt bij de ‘tweede crack’ van het brandproces. Deze bonen hebben al behoorlijk wat body.
Medium-donker geroosterde bonen worden gebrand tot na de ‘tweede crack’. De bonen hebben een olieachtige glans en hun smaak blijft uitstekend staande in koffies met veel melk.
Donker gebrande bonen worden meestal geroosterd tot het einde van de ‘tweede crack’. De bonen zijn glanzend en vettig, met een smaak die aan toast en tabak doet denken.
Met de gloednieuwe, vooral duurzame en absoluut state of the art branders kan Ahold Delhaize Coffee Company nu nog evenwichtiger Perla koffie roasten. Voor nog preciezere smaakprofielen. Hoe werkt dat?