Search
Koffieschool

Wat wordt met Segafredo’s 5M bedoeld?

Koffieschool

Wat wordt met Segafredo’s 5M bedoeld?

Met 5M van Segafredo richten we ons op vijf pijlers die onze koffie tot een succes maken.

Marco Dijkema (Segafredo):

‘La Missione: het begint bij de missie en passie van ons merk, de algehele beleving omtrent de authentieke Italiaanse espresso. La Miscela: de sleutel tot een goede espresso is de melange. Omdat we de gehele keten beheren van plant tot klant kunnen we een unieke kwaliteit garanderen. Il Macinadosatore: de noodzaak van een goede bonenmaling als ‘input voor een perfecte espresso met de crema famoso.’ La Machina: de machine zorgt voor de uiteindelijke ‘output’ voor de perfecte espresso. De machine (watertemperatuur, doorloopsnelheid en druk) bepalen het eindresultaat. La Mano: de menselijke hand zorgt ervoor dat bovenstaande elementen bij elkaar komen. Zonder menselijke kennis en passie krijgt de perfecte Italiaanse espresso geen vorm.’