Maak een nightlife koffie

sep 24, 2019

Koffietails, cocktails met koffie, zijn très cool.
Met of zonder alcohol. Koffiecreativiteit kent geen grenzen. Shake, blend, probeer.

1. Espresso Martini

Shake 20 ml vodka, 20 ml koffielikeur (bv. Tia Maria), 1 tl agave-siroop en 30 ml vers gezette espresso (bv. van  Perla Superiore Finest Scuro bonen) met een handvol ijsblokjes. Schenk het mengsel door een zeef in een gekoeld cocktailglas. Garneer eventueel met een paar koffiebonen op de schuimlaag.

 

2. ‘Bear and the bee’

Doe om honingsiroop te maken 150 ml honing in een glas en meng met dezelfde hoeveelheid heet water. Zet apart en laat afkoelen. Giet even later 40 ml whisky met 20 ml honingsiroop en 25 ml vers gezette Café Royal Doppio Espresso in een cocktailshaker. Doe er een handvol ijsblokjes bij en shake goed gedurende 15 seconden. Schenk de inhoud in een gekoeld cocktailglas en versier deze Berlijnse cocktail eventueel met een paar koffiebonen.

 

3. Pink & white Russian

  1. Maak eerst zelf koffie-likeur. Rasp de schil van 1 grapefruit met een zester of dunschiller. Neem een mengkom en doe hier de grapefruitschil, 100 ml vodka, 300 ml water, 200 g bruine suiker en 100 ml Café Royal Lungo Forte koffie in. Meng alles goed door elkaar met een -garde. Laat de likeur ten minste één nacht rusten en giet hem daarna over in een bewaarfles.
  2. Vul een coupe of whisky-glas met wat ijs. Voeg 40 ml vodka (liever nog vanille-vodka) en 40 ml zelfgemaakte koffie-likeur toe. Klop 40 ml slagroom stijf en voeg dit langzaam toe aan je drankje. Versier de room eventueel met reepjes limoen- of grapefruitschil en (versgemalen) nootmuskaat.

 

4. Bonbon-koffie

Vul een glas met 10 ml gecondenseerde melk. Zet 40 ml L’OR Espresso Ristretto (een kopje) en schenk de koffie op de melk. Schuim 25-50 ml volle melk op en schenk dit rustig in een laagje op de koffie.

Koffie & gezondheid

Slapeloosheid is een veelgenoemde bij­werking van koffieconsumptie. Of cafeïne daar de boosdoener van is, wordt in recente studies steeds vaker in twijfel getrokken. Tegelijkertijd wordt koffie aangeprezen door zijn rijkdom aan voedingsstoffen, waaronder magnesium, vitamine B3, kalium en vitamine E, evenals antioxidanten – die in verband worden gebracht met het voorkomen van bepaalde ziekten. Maar waar het ons écht allemaal om te doen is? Dopamine, die wordt aangewakkerd door cafeïne, ja heus, maakt mensen een vleugje gelukkiger.

Koffiesmoothie

Doe 1 gepelde banaan, 60 ml Café Royal Doppio Espresso, 20 g havervlokken, 4 ijsblokjes, 1 el honing, 1 el notenpasta, 1 el proteïnepoeder -(optioneel) en 180 ml amandelmelk in een blender, pureer tot een gladde smoothie, garneer met bosvruchten en -havervlokken en serveer direct.

 

Kokoskoffie

Meng 200 ml kokosmelk, een paar druppels vanille–extract en 1 el honing en breng in een steelpan langzaam aan de kook tot de honing goed is opgelost. Haal van het vuur en laat 15 minuten staan. Zet ondertussen een kopje L’OR Espresso Ristretto en laat afkoelen. Vul een glas met wat ijs en de kokosmelk en giet er de koffie overheen.

Pin It on Pinterest

Share This