Search
Recepten

Almond cascara fizz

Recepten

Almond cascara fizz

Het favoriete recept van barista en plantaardige-drinks-kenner Merijn Gijsbers is fizzy en fresh. Cascara is het gedroogde vruchtvlees van de koffiebes. In de meeste gevallen wordt dit op koffieplantages gebruikt als compost, maar soms ook gedroogd verkocht (via bol.com), zodat je er een infusie of siroop mee kunt bereiden.

Glas
1
Duur
10
min

Ingrediënten

  • Voor de cascarasiroop:
  • 100 g water
  • 100 g suiker
  • 50 g gedroogde cascara
  • Voor de cascara fizz:
  • IJsblokjes
  • 15 ml cascarasiroop
  • 50 ml Alpro Barista Almond
  • 100 ml bruiswater

Bereiden

1. Breng water, suiker en gedroogde cascara al roerende aan de kook in een sauspan. Laat 3 minuten doorkoken.

2. Giet de siroop door een zeef en laat afkoelen.

3. Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 15 ml cascarasiroop, Alpro Barista Almond en bruiswater toe en roer.