Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?
1.
Vet een cakevorm in met boter, leg er een stuk bakpapier strak in en bestuif de korte kanten met bloem. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de oploskoffie met 3 eetlepels kokend water.
2.
Klop de boter met de suiker tot een bruine crème. Voeg stuk voor stuk de eieren toe en schep tegelijkertijd beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder erdoor, daarna het amandelmeel en ten slotte de yoghurt, de koffie en het zout. Spatel de banaan, walnoten en het maanzaad erdoor en schep alles in het cakeblik. Zet 1 uur in de oven. Controleer met een houten satéprikker of de cake gaar is. Laat afkoelen. Lekker met crème fraîche en een kop koffie.