Koffie is een smaakversterker. Met een extract van koffie geeft je dressings en sauzen smaakkracht en iets ‘aards’. En die gedachte past dan weer perfect bij koninklijke knollen zoals bieten.
1
Boen 500 g gele en rode bietjes schoon en halveer ze. Bestrooi met peper en zout en schep met 2 el gesmolten boter om in een kom. Leg ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.
2
Kook ondertussen in een steelpan 40 ml koffie (Perla Lungo Classic capsules), 40 ml balsamicoazijn, 2 tl honing en 3 cm sinaasappelschil in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige dressing en laat afkoelen. Overgiet er de geroosterde bieten mee en garneer met 60 g geitenkaas en 25 g gehakte walnoten.
Perla Lungo Classic is een medium roast lungo met volle, ronde smaak. Een soepele melange van arabica en robusta.