Search
Recepten

Bitterzoet & boozy

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Bitterzoet & boozy

Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 150 ml AH Biologisch verse slagroom
  • 1⁄2 tl kaneel
  • 30 ml Irish whiskey + 2 tl extra (bijv. Jameson, fles 70 cl, Gall & Gall)
  • 60 ml Amaro del Capo (fles 70 cl, Gall & Gall)
  • 2 el Monin Caramelsiroop
  • 250 ml koffie van L’OR Espresso

Keukenspullen

  • 2 hittebestendige glazen

Bereiden

1.
Vul de glazen met kokendheet water. Klop de slagroom met de kaneel en de 2 tl whiskey lobbig.
Zet tot gebruik in de koelkast

2.
Meng de whiskey met de amaro en roer de karamelsiroop er goed door. Zet de koffie. Schenk het hete water uit de glazen en verdeel de whiskey-amaromix erover. Schenk de hete koffie erbij en schep voorzichtig de kaneel-whiskeyroom erover.

Monin Caramel siroop

Deze premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense caramel smaak aan je koffiecreatie. Ook te gebruiken in melk, ijskoffie, warme chocolademelk en thee. Probeer het!
Bestel via ah.nl

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN