Moderne koffiezaakklassiekers maak je zó gewoon thuis.
1.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan en voeg de chocolade toe. Laat van het vuur af de chocolade smelten in de boter. Roer af en toe door.
2.
Meng met een garde de suiker en de eieren in een beslagkom. Roer vervolgens het chocolademengsel door het suikermengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder erboven en meng. Voeg naar smaak noten of fruit toe.
3.
Schep het mengsel in de schaal en strijk glad. Bak 30 minuten in de oven. Als het beslag een korstje heeft en redelijk stevig voelt, maar misschien nog een beetje ‘wiebelt’ als je de schaal schudt, dan is de brownie klaar. Als hij nog vloeibaar is in het midden, zet dan nog 5 minuten terug in de oven. Laat daarna minstens 1 uur afkoelen en snijd in het gewenste formaat, garneer met extra noten of bosvruchten en serveer met koffie (of thee).