Search
Recepten

Caffè d’u parrinu

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Caffè d’u parrinu

In feite een Moorse koffie, zoals ze hem in Noord-Afrika en het Midden-Oosten ook wel drinken. Lijkt een tikje vreemd misschien, maar ís heel lekker.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 140 g koffiedik
  • 1 kopje koffie (illy Classico)
  • 4-5 el oploskoffie
  • 1 kaneelstokje
  • 3 of 4 kruidnagels
  • 3 el suiker
  • 2 tl cacaopoeder (Droste)
  • 10 ml Monin Vanille siroop

Bereiden

1.
Verwarm in een diepe pan het koffiedik, de koffie, de oploskoffie, het kaneelstokje en de kruidnagels met 1 liter water. Laat 15-20 minuten op matig vuur heet worden, tegen de kook aan, tot de vloeistof donker wordt en iets dikker.

2.
Haal de pan van het vuur en laat minstens 1 uur rusten. Zeef het mengsel, gooi de kaneel en kruidnagels weg.

3.
Verhit de vloeistof weer tegen de kook aan en voeg de suiker, het cacaopoeder en vanillesiroop toe. Houd 10 minuten warm, proef dan of je meer suiker of cacao moet toevoegen. Laat iets afkoelen en giet het mengsel in een fles met afsluitbare dop. Bewaar de drank maximaal 1 week in de koelkast, warm op (in de magnetron) voor het drinken. Vergeet niet de fles te schudden voor het opwarmen. Serveer desgewenst met een scheutje warme melk erin.

Caribbean Gold Rietsuikerklontjes

Lekker in al je warme dranken, van chocolademelk tot thee en (Italiaanse) koffie: honderd procent ruwe Fairtrade rietsuiker. Tropisch zoet afkomstig van suikerriet. Gemakkelijk te doseren.
Bestel via ah.nl

 

Tekst & Receptuur Nicole Willemse