Search
Recepten

Chocolate cookie Dalgona

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Chocolate cookie Dalgona

Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 20 g Lindt Excellence 90% pure chocolade
  • 3 el Douwe Egberts Gold oploskoffie
  • 4 el poedersuiker
  • 2 el L’OR Lungo profondo, helemaal afgekoeld
  • 4 ijsblokjes
  • 4 el Monin Chocolate cookie siroop
  • 125 ml Friesche Vlag Barista haver
  • 125 ml volle chocolademelk

Bereiden

1.
Hak de chocolade in lange dunne flinters. Klop voor de Dalgona de oploskoffie met de poedersuiker en 2 eetlepels heet water met de mixer superluchtig en mooi beige van kleur.

2.
Doe de ijsblokjes in 2 glazen en schenk de chocolate-cookiesiroop erbij. Schuim intussen de haverdrink koud op in een melkopschuimer.

3.
Schenk de chocolademelk voorzichtig op de ijsblokjes (probeer de sirooplaag te behouden) en schenk dan het haverdrinkschuim erop. Schep de Dalgona erop en bestrooi met de chocoladeflinters.

L’OR Espresso lungo profondo capsules

Lungo Profondo is een medium roast op het randje van donker. De diepere aroma’s van chocolade en noten worden opgevolgd door licht geroosterde, warme smaken met een contrasterende zachte fruitigheid. De bijzondere nasmaak blijft lang bij en smaakt naar meer. L’OR Lungo Profondo is gemaakt van 100% Arabica bonen.
Bestel via ah.nl

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN