Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?
1.
Meng in een kom met een garde of mixer de bloem met de suiker, eieren en een flinke scheut melk tot een glad beslag. Voeg een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje de rest van de melk. Schraap de randen regelmatig schoon. Voeg de gesmolten boter toe. Zitten er onverhoopt klontjes in, schenk het beslag dan door een zeef. Laat het beslag 1 uur afgedekt rusten.
2.
Zeef de amarenekersen en vang de siroop op. Laat de siroop in een steelpan iets inkoken. Meng de siroop met de koffie en voeg de kersen toe. Roer de crème fraîche los.
3.
Smelt een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en schep er wat beslag in. Draai de pan rond om het beslag in een dunne laag uit te laten vloeien. Bak ongeveer 2 minuten en keer om. Bak nog 1 minuut en laat de crêpe op een bord glijden. Bak zo al het beslag op. Serveer de crêpes met de losgeroerde crème fraîche en de koffie-kersen.