Search
Recepten

Crèpes met espresso-kersen

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer
Recepten

Crèpes met espresso-kersen

Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 2 el suiker
  • 3 grote eieren
  • 450 ml volle melk
  • 50 g boter, gesmolten (en extra om te bakken)
  • 1 klein potje amarenekersen
  • 2 espresso (Simon Lévelt Indonesian Jasper)
  • 125 g crème fraîche

Bereiden

1.
Meng in een kom met een garde of mixer de bloem met de suiker, eieren en een flinke scheut melk tot een glad beslag. Voeg een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje de rest van de melk. Schraap de randen regelmatig schoon. Voeg de gesmolten boter toe. Zitten er onverhoopt klontjes in, schenk het beslag dan door een zeef. Laat het beslag 1 uur afgedekt rusten.

2.
Zeef de amarenekersen en vang de siroop op. Laat de siroop in een steelpan iets inkoken. Meng de siroop met de koffie en voeg de kersen toe. Roer de crème fraîche los.

3.
Smelt een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en schep er wat beslag in. Draai de pan rond om het beslag in een dunne laag uit te laten vloeien. Bak ongeveer 2 minuten en keer om. Bak nog 1 minuut en laat de crêpe op een bord glijden. Bak zo al het beslag op. Serveer de crêpes met de losgeroerde crème fraîche en de koffie-kersen.

Pro tip
Geen amarenekersen te vinden? Neem dan een potje kersen. Laat het sap langer inkoken tot een siroop.

Simon Lévelt Indonesian Jasper capsules

Krachtige koffie waarin je lauriertonen en het zoete van amandel kunt proeven. Net als andere specialty (dus hoogste kwaliteit) koffies van Simon Lévelt is deze biologisch.
Bestel via ah.nl