Search
Recepten

Dirty bubble cha

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Dirty bubble cha

Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
5
min

Ingrediënten

  • 2 zakjes Clipper Organic Indian chai black tea
  • 6 el instant brown sugar tapiocaparels (toko)
  • 2 el AH rietsuiker
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra om te garneren
  • 60 ml Perla Biologisch Espresso dark
  • 400 ml volle melk of Alpro Barista vanilla flavour
  • evt. AH Slagroom spuitbus
  • evt. 2 tl nougatine om te garneren

Bereiden

1.
Kook 200 ml water en laat hierin de theezakjes 5 min. trekken. Kook intussen de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een kleine steelpan. Giet ze af en roer de rietsuiker en koekkruiden erdoor.

2.
Zet de espresso’s en schuim intussen de melk in delen op in een melkopschuimer. Verdeel de tapio- caparels over 2 glazen, schenk er wat melkschuim op, verdeel de thee erover en dan de rest van het melkschuim (houd wat schuim achter).

3.
Schenk de espresso erbij en garneer met het achtergehouden schuim en met slagroom naar wens. Bestrooi met wat extra koekkruiden en de nougatine.

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN