Pickwicks meesterproever Viral Sheth keurt per dag gemiddeld 250 soorten thee. Dus als iémand een kenner is, dan hij wel.
1.
Laat de Pickwick Earl Grey 5 min. in 75 ml heet water trekken. Haal het zakje eruit, voeg naar smaak kristalsuiker toe en laat helemaal afkoelen.
2.
Dryshake de Earl-Greysiroop met vodka, whiskey en de 2 el eiwit. Voeg dan ijsblokjes toe en shake nog eens 15-20 seconden tot een schuimige cocktail. Schenk door een zeefje in 2 glazen.
Tips
• Liever alcoholvrij? Vervang de vodka en whiskey door een gembershot. Doe dit in de blender en vul aan met een beetje bruisend mineraalwater.
• Lekker met een madeleine met Earl- Greyglaze. Maak een dun glazuur van een paar eetlepels supersterke Earl-Greythee en poedersuiker. Doop de madeleines met de
geribbelde kant erin.
RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST NICOLE WILLEMSE