Search
Recepten

Golden choco latte

Fotografie
Jelle Rietveld
Barista
Renwil Molina
Recepten

Golden choco latte

Ieder moment van de dag heeft z’n eigen koffiebeleving. Begin ’s morgens met een aromatische filterkoffie, kies een dubbele ristretto voor een kickstart-moment en sluit de dag af met een heerlijke verwen­koffie zoals de Golden choco latte.

Fotografie
Jelle Rietveld
Barista
Renwil Molina
Glas
1
Duur
15
min

Ingrediënten

  • 1 dubbele espresso (XXL L’OR Barista Selection 13)
  • 100 ml Alpro Barista Almond
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 2 tl Australian Cocoa Powder
  • 1 tl Monin Vanillesiroop
  • 1 ontpitte verse dadel

Bereiden

1.
Breng 100 ml water aan de kook en zet een dubbele espresso met de L’OR Barista espressomachine.

2.
Meng alle ingrediënten met het gekookte water 10 seconden in een blender (mengen met een staafmixer in een hoge beker werkt ook). Tip: een beetje versgemalen peper erbij geeft een lekkere kick.

3.
Doe de chocoladesaus op een schoteltje en doop er de rand van een groot glas in. Schenk de gladde golden choco latte in het glas en garneer met slagroom en naar smaak met kurkumapoeder, kaneel, cacao, chocoladestukjes of gebroken (Oreo-)koekjes.