Search
Recepten

Haver-sesamkoekjes

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Recepten

Haver-sesamkoekjes

Koffie bevat wel 800 aromatische smaak- verbindingen. Koffie heeft (ook daarom) veel smaakvrienden. Van chocolade tot noten en van graan tot citrus. Proef, probeer en combineer.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Stuks
12
Duur
30
+ 15 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 150 g AH Volkoren havermout grove vlokken
  • 1⁄2 tl bakpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gemalen koffie (bijv. Perla Superiore Origins Colombia)
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 g rietsuiker
  • 2 el tahin
  • 1 ei
  • 2-3 el sesamzaad

Keukenspullen

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiden

1.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de bloem met de havervlokken, bakpoeder, kardemom, koffie en een mespunt zout met een garde.

2.
Klop de boter met de suikers met de mixer ca. 2 min. Klop kort de tahin en het ei erdoor. Klop dan in delen het bloemmengsel erdoor tot alles nét gemengd is.

3.
Maak, evt. met een ijsbolletjestang, 12 gelijke bergjes met ca. 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Druk ze iets plat en bestrooi met sesamzaad. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 15 min. afkoelen op de bakplaat.

Tip
Ook kun je aan deze koekjes 100 gram grof gehakte pure chocolade 70% of chocolate chips (Dr. Oetker) toevoegen.

Perla Superiore Origins Colombia bonen

Door de perfecte ligging, de uitstekende bodem en de expertise van de koffieboeren van de koffieplantages in Colombia is deze uitgespro- ken koffie van absolute topkwaliteit. Je proeft zoete en fruitige tonen van donkere bessen in deze donker gebrande arabicabonen.
Bestel via ah.nl