Search
Recepten

Koffie oranje

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Recepten

Koffie oranje

Koffie bevat wel 800 aromatische smaak- verbindingen. Koffie heeft (ook daarom) veel smaakvrienden. Van chocolade tot noten en van graan tot citrus. Proef, probeer en combineer.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Personen
2
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 sinaasappel, schil goed schoongeboend
  • 60 ml Licor 43 (fles 70 cl, Gall&Gall)
  • 225 ml Starbucks® by Nespresso® Colombia (of Blonde Roast)
  • 25 ml Alpro Barista amandel

Bereiden

1.
Klop de slagroom lobbig tot deze de dikte van yoghurt Griekse stijl heeft en nog net van een lepel af loopt. Snijd
een reep van de schil van
de sinaasappel, knijp in de schil en bestrijk de rand van
2 glazen ermee. Rasp de rest van het oranje deel van de sinaasappelschil.

2.
Verdeel de Licor 43 over 2 glazen. Zet ca. 225 ml sterke koffie en schuim de amandel- drink op in een melkopschui- mer. Schenk de koffie en de amandeldrink in de glazen, schep voorzichtig de lobbige slagroom erop en garneer met de sinaasappelschil.

Starbucks® by Nespresso® Colombia capsules

De single-origin koffie Colombia is nootachtig en bloemig met een buitengewone balans en zeer rijke complexiteit. Medium branding.
Bestel via ah.nl