Search
Recepten

Koffiegranita met Kaneelroom

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Koffiegranita met Kaneelroom

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
‘Oogt mooi, smaakt nóg mooier’ Diana Delnoye – Blerick

Ingrediënten

  • 80 g suiker
  • 200 ml espresso (Starbucks® Espresso Roast), afgekoeld
  • 125 ml slagroom
  • ½ tl kaneel

Bereiden

1.
Verwarm 200 ml water en los er 70 gram suiker in op. Laat afkoelen en meng met de espresso. Zet het mengsel in de vriezer en laat het in een paar uur bevriezen. Roer het tussendoor flink door zodat er een soort ‘slush’ ontstaat.

2.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en voeg de kaneel toe. Schep de granita in glaasjes en verdeel de kaneelroom erover.

Starbucks® Espresso Roast bonen

Donker geroosterde bonen voor een intense en karamel­ achtig zoete espresso. Een perfecte basis voor een latte of een koffiedessert.
Bestel via ah.nl