De mooiste madeleines hebben een buikje. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst, geniet!
1.
Mix in een kom de eieren met de suiker minimaal 5 minuten tot een lichtgele, luchtige massa. Zeef de bloem. Spatel de bloem, bakpoeder, gemalen koffiebonen en cacaopoeder door het ei- suikermengsel.
2.
Laat de boter op laag vuur smelten, de boter mag niet te warm worden.
3.
Roer de (koude) melk door de boter en spatel dit vervolgens door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak: sla de rand van de spuitzak om en gebruik een pannenlikker om het beslag erin te doen. Laat het beslag minimaal 2 uur rusten in de koelkast, 6 uur mag ook.
4.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
5.
Vet de madeleinevorm in met een dikke laag boter. Vul de vormpjes voor driekwart met beslag (niet helemaal vol, want ze gaan rijzen in de oven) en bak ze 12 minuten in de hete oven. Ze zijn klaar als ze goudbruin en een beetje krokant zijn. Laat de vorm eerst 30 seconden afkoelen buiten de oven (dan gaan de madeleines makkelijker eruit), haal dan de madeleines uit de vorm en laat ze verder afkoelen.
6.
Meng voor het koffieglazuur de espresso met de poedersuiker. Bestrijk de ribbelkant van de madeleines met het glazuur.