Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?
Wake up and smell the coffee!
1.
Los de koffie op in 6 eetlepels heet water. Splits de eieren. Bewaar het eiwit in een schone kom. Mix in een andere kom de eidooiers met de bloem, suiker, vanillesuiker, de helft van de koffie, yoghurt, melk en de helft van de gesmolten boter tot een glad beslag.
2.
Roer de mascarpone en de poedersuiker los met een garde en spatel de rest van de koffie erdoor zodat het een beetje ‘marmert’. Klop de eiwitten stijf. Schep de helft door het beslag en klop goed door. Spatel daarna de rest van het eiwit erdoor.
3.
Verhit een wafelijzer en vet de onder- en bovenkant in met wat van de overgebleven gesmolten boter. Schep het beslag in het wafelijzer, zodat de bodem bedekt is met ca 1 cm beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in een paar minuten lichtbruin. Hoelang dit duurt hangt af van je wafelijzer dus blijf erbij en controleer regelmatig. Maak zo al het beslag op. Serveer de wafels met de mokka-mascarpone en besprenkel naar smaak met de siroop.