Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.
1.
Zeef de poedersuiker met 1 theelepel matchapoeder. Voeg 1-2 theelepels warm water toe en roer tot een gladde en lichtgroene glazuur van yoghurtdikte. Voeg extra water toe als het te dik is, extra poedersuiker als het te dun is, extra matcha als het niet mooi groen is. Doop de donut in de glazuur en laat hard worden.
2.
Kook of laat de tapiocaparels wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3.
Roer in een beker met een garde (of bamboe matchaklopper) 1 eetlepel matchapoeder met 70 ml heet water (liefst 70 ºC) tot de perfecte thee.
4.
Vul een hoog smal glas met ijsblokjes en de tapiocaparels. Schenk de matchathee erbij. Schenk voorzichtig de sojamelk erop en vervolgens de espresso. Garneer met slagroom, de donut en chocoladesticks.
Receptuur Martine Steenstra