Lekker voor bij de koffie, of als dessert.
1.
Doe 125 g fijne kristalsuiker in een ovenschaal en verhit ca. 10 minuten in een oven op 180 °C tot de suiker goed heet is. Verlaag de oven naar 100 °C.
2.
Splits 2 eieren en mix de eiwitten (de eidooiers gebruik je niet) met 1 mespunt zout in een brandschone kom luchtig. Voeg lepel voor lepel de hete suiker toe en mix tot een glanzend witte meringue. Roer 2 el espressopoeder (Nescafé Gold) met 12 el heet water tot een glad papje.
3.
Schep op een met bakpapier beklede bakplaat met 2 lepels ca. 15 kleine bergjes meringue van ca. 4 cm. Maak er mooie koffieswirls in en bak de meringues in het midden van de oven ca. 40 minuten. Kun je ze makkelijk van het bakpapier halen, dan zijn ze gaar.
4.
Zet de oven uit en laat ze nog 30 minuten afkoelen in de oven.