Pickwicks meesterproever Viral Sheth keurt per dag gemiddeld 250 soorten thee. Dus als iémand een kenner is, dan hij wel.
1.
Hang de theezakjes in 150 ml kokend water. Voeg de rozijnen toe en laat 10 min. wellen. Verwarm de oven voor op 160 oC. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook in.
2.
Klop de boter met de basterdsuiker met een mixer in ca. 4 min. luchtig. Voeg het vanille-extract toe. Klop een voor een de eieren erdoor (voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen).
3.
Giet de rozijnen af (vang het vocht op), dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier en bestrooi met 1 el bloem. Bestrooi de walnoten ook met 1 el bloem.
4.
Mix 3 eetlepels rozijnenvocht kort door het beslag. Zeef het bakmeel, de overige bloem en een mespunt zout boven de kom en spatel het zo luchtig mogelijk door het beslag. Spatel de rozijnen en de walnoten er kort door.
5.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar (controleer de gaarheid met een satéprikker: komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar). Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
6.
Doe, als de cake is afgekoeld, de poedersuiker in een kom. Voeg Caramelsiroop en 2-3 eetlepels rozijnenvocht toe en roer tot een dik, glad glazuur (voeg extra rozijnenvocht toe als het te dik is). Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi eventueel met de losse thee.
RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST NICOLE WILLEMSE