Search
Recepten

Panna cotta

Fotografie
Jelle rietveld
Receptuur
Lars Hamer
Recepten

Panna cotta

Dolce caffè. Een toetje of een espresso na het eten? Waarom zou je kiezen? Doe maar én én.

Fotografie
Jelle rietveld
Receptuur
Lars Hamer
Voor
4 personen
Duur
2
uur
30
min

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 5 blaadjes gelatine

Keukenspullen

  • 4 puddingvormpjes (± 125 ml)

Bereiden

1.
Doe de slagroom in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Doe het merg en de twee peulhelften in de slagroom. Voeg de suiker toe en verwarm op laag vuur, maar breng niet aan de kook. Laat afkoelen.

 2.
Week de gelatine in koud water. Neem de twee vanillehelften uit de room en verwarm de room weer tot heet. Neem de gelatine uit het water en los op in de hete room.

 3.
Spoel de vormpjes om met koud water en schenk de room erin. Laat met plasticfolie afgedekt opstijven in de koelkast. Dit duurt ca 2 uur, maar langer mag ook.