Search
Recepten

Pepermunt latte

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Pepermunt latte

Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
15
min

Ingrediënten

  • 4 takjes verse munt
  • 6 AH Pepermuntkussens
  • 4 el chocoladedessertsaus
  • 400 ml Friesche Vlag Latte opschuimmelk
  • 2 Lavazza Qualità Oro espresso’s
  • evt. AH Slagroom spuitbus
  • evt. 2 stuks After Eight

Keukenspullen

  • Vijzel + stamper

Bereiden

1.
Haal ca. 10 blaadjes van 2 takjes munt en stamp ze samen met de pepermuntkussens in de vijzel zo fijn mogelijk. Hak de halve candy cane ook fijn.

2.
Verdeel de gestampte pepermunt­ kussentjes over 2 glazen. Schenk in elk glas een eetlepel kokend water en roer tot de pepermunt is opgelost en je een mooie groene siroop hebt (voeg meer heet water toe indien nodig). Schep voorzichtig de
chocoladesaus erop zodat je 2 strakke laagjes krijgt.

3.
Schuim de melk op in een melk­ opschuimer (doe dit in delen als het niet past). Zet intussen de espresso’s. Schenk voorzichtig de espresso op de chocoladesaus en top af met het melkschuim. Spuit er naar wens een toef slagroom op. Garneer met takjes munt en/of steek een After Eight in de slagroom.

Lavazza Qualità Oro bonen

Koffiebonen voor dé beroemde blend van Lavazza, Qualità Oro, worden zorgvuldig geselecteerd van hoogwaardige plantages over de hele wereld. Unieke blend van de beste arabicabonen. Met fruitige smaak- tonen en zoete aroma’s. Voor de fijnproever.
Bestel via ah.nl

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN