Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.
1.
Haal ca. 10 blaadjes van 2 takjes munt en stamp ze samen met de pepermuntkussens in de vijzel zo fijn mogelijk. Hak de halve candy cane ook fijn.
2.
Verdeel de gestampte pepermunt kussentjes over 2 glazen. Schenk in elk glas een eetlepel kokend water en roer tot de pepermunt is opgelost en je een mooie groene siroop hebt (voeg meer heet water toe indien nodig). Schep voorzichtig de
chocoladesaus erop zodat je 2 strakke laagjes krijgt.
3.
Schuim de melk op in een melk opschuimer (doe dit in delen als het niet past). Zet intussen de espresso’s. Schenk voorzichtig de espresso op de chocoladesaus en top af met het melkschuim. Spuit er naar wens een toef slagroom op. Garneer met takjes munt en/of steek een After Eight in de slagroom.
RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN