Comfort-koffies waarmee je op de bank kruipt, verwenkoffies waarbij je graag een (bord)spelletje speelt. Laat de regen maar kletteren. Fijn, het is
weer koffieseizoen.
1.
Houd 5 pistachenoten achter voor garnering en maal de rest met een staafmixer of in een keukenmachine of blender fijn tot de olie vrijkomt en je een gladde pistachepasta hebt. Hak de achtergehouden pistache- noten fijn.
2.
Doe in elk glas 2 eetlepels pistache- pasta en schep daar voorzichtig de gecondenseerde melk op zodat je 2 strakke laagjes krijgt.
3.
Schuim de melk op in een melkopschuimer (doe dit in delen als het niet past). Zet intussen de espresso’s. Schenk voorzichtig de espresso op de gecondenseerde melk en top af met de melk en een dunne schuimlaag. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN