Search
Recepten

Plaatkoekjes met gember, honing en sesam

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Plaatkoekjes met gember, honing en sesam

Pickwicks meesterproever Viral Sheth keurt per dag gemiddeld 250 soorten thee. Dus als iémand een kenner is, dan hij wel.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
15
min

Ingrediënten

  • 2 zakjes Pickwick Ginger Goodness honey
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g AH Honing vloeibaar mild en zoet
  • 1 eidooier
  • 225 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1⁄2 tl bakpoeder
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 6 bolletjes stemgember

Bereiden

1.
Schenk 1 el kokend water over 1 zakje Pickwick Ginger Goodness honey thee. Klop de boter met poedersuiker en vanille-extract in ca. 4 min. luchtig met een mixer. Voeg de honing en eidooier toe, knijp het theezakje goed erboven uit en mix nog even. Zeef de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom. Mix kort en stop zodra alles is gemengd.

2.
Bestrooi een vel bakpapier heel licht met bloem. Leg het deeg erop, druk plat met je handen en bestrooi ook licht met bloem. Dek af met een tweede vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap van ca. 33 x 24 cm en 6 mm dik. Laat 30 min. rusten en stevig worden in de koelkast.

3.
Verwarm de oven voor op 160 oC. Haal intussen de losse thee uit het tweede zakje en meng met sesamzaad. Snipper de gember in kleine stukjes van 5 mm. Leg het deeg met bakpapier op een bakplaat en trek het bovenste vel er voorzichtig af. Bestrooi het deeg met de gember en het thee-sesammengsel. Bak in het midden van de oven in ca. 18 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en snijd nog warm in vierkante koekjes van ca. 6 cm.

Pickwick Ginger Goodness honey

Intense gemberthee met een vleugje honing. Rainforest Alliance gecertificeerd. Probeer ook Ginger Goodness lemon, Ginger Good- ness orange en Ginger Goodness blueberry.
Bestel via ah.nl

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST NICOLE WILLEMSE