Puristen kiezen voor espresso’s straight up, maar feit is dat melkkoffies, in vele varianten alleen maar populairder worden.
Schenk 15 ml pumpkin spice latte siroop* in een glas en voeg 2 espresso’s (60 ml, Perla Superiore Finest Espresso Forte) toe en roer. Schuim 220 ml Alpro Barista Oat op tot 65 °C en schenk erbij. Garneer met Alpro Whipping en gemalen kaneel.
*Pumpkin spice latte siroop
Pers met een juicer het sap uit het vruchtvlees van 1 kleine pompoen – je moet ongeveer 100 ml pompoensap overhouden. Doe het sap met 100 ml water, 200 g fijne kristalsuiker, de schil van ¼ sinaasappel, 5 g gemalen kaneel, 5 g gemberpoeder, 1 g nootmuskaat en 10 kruidnagels in een steelpan, kook in tot de helft, zeef en laat afkoelen. Je kunt de siroop in een schoon flesje minimaal 1 week in de koelkast bewaren.