Search
Recepten

Pumpkin spice latte met witte chocolade

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Recepten

Pumpkin spice latte met witte chocolade

Koffie bevat wel 800 aromatische smaak- verbindingen. Koffie heeft (ook daarom) veel smaakvrienden. Van chocolade tot noten en van graan tot citrus. Proef, probeer en combineer.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
RECEPTUUR
MARTINE STEENSTRA
Personen
2
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 40 g witte chocolade
  • 2 el pompoenpuree (zie tip)
  • 400 ml AH Biologisch volle melk + 50 ml extra voor het schuim
  • 1 tl koek- en speculaas- kruiden of pumpkin spice mix + extra om te bestrooien
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 espresso’s (Starbucks® Espresso Roast)
  • marshmallows, om te garneren
  • 2 kaneelstokjes

Bereiden

1.
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en verdeel over 2 glazen.

2.
Breng de pompoenpuree met de melk en de koek- kruiden tegen de kook aan. Roer goed. Voeg van het vuur het vanille-extract toe. Schuim de extra melk op in een melkopschuimer.

3.
Verdeel de pompoenmelk over 2 glazen, schenk de nog warme espresso erbij en top af met het schuim. Garneer met (geroosterde) marshmallows en kaneel- stokjes en bestrooi met wat extra koekkruiden.

Starbucks® by Nespresso® Espresso Roast capsules

Deze dark roast espresso is intens, kruidig en karamelachtig zoet. En zo goed dat-ie nog nooit veranderd is. Een perfecte basis voor elke koffievariant met melk.
Bestel via ah.nl
Tip
Maak zelf pompoenpuree door pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat 30 min. in de oven op 180 °C te roosteren. Prak het vruchtvlees fijn of pureer met de staafmixer of in de blender glad.