Search
Recepten

Ruby frambozen freakshake

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
Recepten

Ruby frambozen freakshake

Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
drankje
1
Duur
15
min + 10 min wachttijd

Ingrediënten

  • 50 g ruby chocolade
  • 1 el roze sprinkles
  • 50 ml cold brew* (Fairtrade Original Community Coffee Mild Roast)
  • 75 g diepvriesframbozen
  • 1 bolletje vanille-ijs
  • 1 bolletje bosvruchtenorbetijs
  • 200 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 el frambozenjam
  • 1 roze macaron

Bereiden

1.
Zet een glas 10 minuten in de vriezer. Hak de chocolade grof, smelt au bain-marie en laat iets afkoelen tot het weer een beetje stevig is. Schep de chocolade in een spuitzak of maak uit de losse pols aan de buitenkant van het glas een pinky drip. Laat een beetje stollen en bestrooi met de helft van de sprinkles. Zet tot gebruik in de vriezer.

2.
Mix de cold brew met de bevroren frambozen, de twee soorten ijs en de melk in de blender tot een gladde milkshake.

3.
Klop met de mixer de slagroom stijf en swirl de jam er losjes door. Schenk de milkshake in het glas en garneer met de slagroom. Bestrooi met de rest van de sprinkles en garneer met de macaron.

* Meng 125 gram grof gemalen koffie met 500 ml koud water en laat minimaal 8 uur in de koelkast trekken. Schenk de koffie door een filter en klaar is je cold brew koffie.

Receptuur Martine Steenstra

Fairtrade Original Community Coffee Mild Roast snelfilter

Melange van biologische en fairtrade koffiebonen uit Colombia, Peru en Oeganda met een zachte smaak en fruitig aroma.
Bestel via ah.nl