Search
Recepten

Affogato con mandorle e nocciole

Recept
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Recepten

Affogato con mandorle e nocciole

Roomijs en espresso, dat is de basis van een affogato (dat in het Italiaans ‘verdronken’ betekent). Freaken met classics, daar houden Italianen niet van. Maar voorzichtig variëren, dat moet kunnen. Zoals hier met amandelsiroop en geschaafde amandelen.

Recept
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Portie
1
Duur
3
min

Ingrediënten

  • 1 el Monin hazelnootsiroop
  • 1 bolletje vanilleroomijs
  • 1 espresso (30 ml, Illy Espresso)
  • 1 el geroosterd amandelschaafsel

Bereiden

Schenk 1 el Monin hazelnootsiroop in een glas. Schep er 1 bolletje vanilleroomijs bij en schenk er aan tafel 1 espresso (30 ml, Illy Espresso) over. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.

Illy Espresso

Krachtige smaak met een frisse afdronk. Geschikt voor espresso, cappuccino, latte en affogato.

Bestel via ah.nl