Koffie geeft verdieping aan de rijke smaak van gebak. Zet koffie op het menu.
1.
Breng de boter, het water en zout in een steelpan aan de kook. Blijf roeren tot de boter gesmolten is, voeg dan de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een stevig beslag ontstaat dat loslaat van de wand van de pan. Schep het deeg in een beslagkom en laat afkoelen.
2.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer op de laagste stand een voor een de eieren door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak (2 cm) en spuit 25 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk met natte vingers elk soesballetje glad. Bak de soezen in de oven in ca. 25-30 minuten gaar. De soezen moeten droog aanvoelen. Laat afkoelen.
3.
Snijd iedere soes met een klein kartelmes horizontaal doormidden. Klop in een kom met een mixer de slagroom, mascarpone, suiker en koffie tot stijve pieken. Schep het mascarponemengsel in de spuitzak (1 cm) en vul de onderkanten van de soezen.
4.
Roer in een kleine kom de olie door de gesmolten chocolade. Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en leg het chocoladekapje boven op de roomkant. Laat de soezen 10 minuten rusten en serveer.
Krachtige smaak met een frisse afdronk.