Search
Recepten

Wiener melange

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Wiener melange

Voorlopers van de Wiener melange, moeder aller verwenkoffies, werden al in de achttiende eeuw in Weense koffiehuizen gedronken.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK SOUREN VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
2
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 30 g witte chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 175 ml volle melk
  • 125 ml vers gezette sterke koffie van Café Royal Dark chocolate capsules
  • 2 eidooiers*
  • 1 tl lichte basterdsuiker
  • 1 tl cacaopoeder

Bereiden

1.
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en verdeel over 2 glazen.

2.
Klop de slagroom lobbig met een mixer. Breng de melk aan de kook en voeg de koffie toe. Roer met een garde de eidooiers en de basterdsuiker los in een kom.

3.
Schenk, al roerend, in een dunne straal de hete melkkoffie bij de eidooiers. Verdeel de koffie over de glazen. Schep de slagroom erop en bestrooi met cacaopoeder.

* Let op Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabe- smetting sterk afgeraden voor kwetsba- re groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Café Royal Dark chocolate capsules

Rainforest Alliance gecertificeerde verfijnde koffie van 100% arabicabonen met aroma’s van pure chocolade. De capsules zijn gemaakt van 80% gerecycled aluminium.
Bestel via ah.nl

 

RECEPTUUR MARTINE STEENSTRA
TEKST ICO VAN RHEENEN