Moderne koffiezaakklassiekers maak je zó gewoon thuis. En bakken maarrr
1.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in met boter, bekleed de bodem met bakpapier en klik de rand dicht. Bestuif de zijkanten met bloem en klop overtollige bloem uit de vorm.
2.
Klop met een mixer de eieren met de suiker, ahornsiroop en merg van de vanillepeul in een paar minuten tot een luchtige crème en meng de olie er rustig door.
3.
Meng bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, anijspoeder, gemberpoeder en zout door elkaar. Voeg dit bloemmengsel toe aan de eiercrème en roer nog even door tot een glad beslag. Schep met een pollepel de wortel en walnoten erdoor.
4.
Schep het wortelmengsel in de vorm en bak de taart in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen.
5.
Kneed het fondant. Rol het uit op een werkblad tot een dunne plak; gebruik wat poedersuiker als het wat plakt. Snijd er een ronde plak uit met een doorsnede van 24 cm en leg deze op de taart. Als de taart heel bol is geworden kun je de bovenkant recht bijsnijden voor je het fondant erop legt. Je kunt de taart ook bedekken met een laagje crème fraîche gemengd met citroensap en poedersuiker naar smaak. Serveer met koffie (of thee).